Loppisfynd



Jag och en arbetskompis åkte iväg på loppis häromdagen och jag hittade lite roliga saker. Loppisen höll till i ett gammalt litet hus med två rum. I det innersta rummet var det så underbara färger, 2 väggar målade i rosa, typ blåbär och mjölk färg och resten i grått och även taket i grått. Där var breda golvtiljor, en gammal vedspis och en bakugn inmurad och det började vittra sönder men det var så charmigt! Alla gamla saker gör sig så bra i en sån miljö. Där stod en gammal dörr uppefter väggen och bredvid stod det en grej som jag föll för.

165819-713
Jag hittade den här underbara sängramen eller om det är ett bakstycke till en gammal kökssoffa i gustaviansk stil i gul ockra.  Tycker det blev fint med gamla kökshanddukar på och den passar så bra till kotten i fönstret, nästan samma färg. Kan tänka mig fler användningsområden för den, tex att hänga tavlor på den, fina lyktor m.m. Den blir nästan som en stege. Min sambo tyckte inte jag var klok som köpte den. Jag skyllde på att jag skulle ha den i mitt blivande pysselrum :)

165819-712165819-708
Närbild på mönstret som påminner om mönstret på min kökssoffa.
Mönstret, pinnarna och utformingen tycker jag är gustaviansk. Jag gillar att den är lite krackelerad i färgen.
Baksidan är grön och troligtvis är den även grön under den ockragula färgen.
Det som är så spännande med så här gamla möbler är ju att de färger man ser nu kanske såg helt annorlunda ut på den tiden som möbeln användes, färgerna ändras ju under årens gång.

165819-710165819-709
Hittade även en fin tavelram utan glas och bakstycke. Den är gröngrå marmorerad och det är så fint guldmönster innerst i ramen.

165819-714
Köpte även den lilla rosa gräddsnipan och beslagen.
Beslaget till vänster är äldst och det fanns bara ett kvar. De andra beslagen är lite nyare men i gammal stil och såna beslag brukar ju kosta en hel del. Jag köpte 10 st av de till höger, kostade 2,50 st, superbilligt!
För allt detta som jag köpt betalade jag 110 kr, som hittat!

De hade en helt underbar soppterrin i vitt och blått och en såsskål med fat till i samma stil och jag blev jättesugen på att köpa dom men jag höll mig, man kan ju inte köpa allt man ser...lr?! :)

Kommentarer
Postat av: Poppins

Nu blir jag grön av avund igen. Jag tycker alla gör sådana superfynd. Varför hittar inte jag en gammal sänggavel? Eller rättare sagt, varför kan jag inte komma på att man har stor användning av sänggavlar? Så kreativt.
JAG VILL HA! :)

Postat av: Signe

Poppins: Jag brukar inte heller hitta nåt men jag tror det mest är så att när man hittar en grej så tänker man ..åh vilken fin men vad ska jag ha den till och sen ångrar man om man inte köper. Tänkte att nåt MÅSTE jag kunna ha den till..älskar gustavianskt! :)

2007-04-30 @ 22:25:26
URL: http://designe.blogg.se
Postat av: Lotta

Vilka fynd du hittat! Stegen eller vad man ska kalla den är ju hur trevlig som helst. Finns många användningsområde till den.

Hoppas du haft en trevlig Valborg!
kram Lotta

2007-04-30 @ 22:35:39
URL: http://mintryggavra.blogspot.com
Postat av: Lotta

Maken har fått höra historien om Stinas soffor några gånger, så det är nog så att han också ville göra något impulsivt och romantiskt för sin hustru, och det uppskattas mycket!!
:-)

2007-04-30 @ 22:59:55
URL: http://mintryggavra.blogspot.com
Postat av: Aina

Du, jeg prøvde sikkert 10 ganger å legge igjen en kommentar til deg i går angående rockabilly festen. Men det gikk ikke!! Håper det går i dag. Flotte funn du har gjord! Å jeg er så glad i loppemarked jeg også, jeg drar gjerne hver uke :)For en flott sengramme! Ha en flott uke Signe, kram ;)

2007-04-30 @ 23:03:06
URL: http://moderncountry.blogspot.com
Postat av: Karin A

Vilka härliga fynd du har gjort! Hade jag hittat ryggen till soffan hade jag också slått till! Den kan man nog göra något kul av eller bara ha ståendes så där fint. Ska du göra något med tavelramen, en spegel kanske? Hoppas Valborg var bra! Kram!

2007-05-01 @ 08:40:58
URL: http://www.uteochinne.blogspot.com
Postat av: Hanna

Åh vilken fin idé!! superfint!

2007-05-01 @ 09:10:54
Postat av: Eva Agnes

Oj Signe! Vilka fynd du har gjort. Eftersom jag har köpförbud blir jag väldigt avundsjuk :-).
Köpförbudet är utfärdat av mig själv.
Men gå på loppis är en hobby jag bara älskar.
Finfina saker. Särskilt sänggaveln.
Kramar Eva Agnes

2007-05-01 @ 10:16:16
URL: http://evascountry.blogspot.com
Postat av: Ljuvligt hemma

Vilka fin fina ting!!!

2007-05-01 @ 11:08:43
URL: http://ljuvligthemma.blogspot.com
Postat av: Stina

Vilka fina fynd du gjorde! =) Du gjorde helt rätt som köpte den där sänggaveln. Den är ju perfekt att använda såsom du tänkt. Superfin verkligen. =) Åh, jag blir så sugen att gå på loppis när jag ser hur fina fynd alla bloggvänner gör. =) Ha en riktigt skön dag! Kram

2007-05-01 @ 11:24:31
URL: http://hemmahosstina.blogg.se
Postat av: Mari

Vilka fynd!! Stegen där blev ju helläcker tillsammans med kotten! ( En sån kotte som jag ännu inte kommit mej för att leta efter...)
En mycket hemtrevlig hall måste jag säga!
Och den rosa lilla snipan, så himla fin och bilden i sig såg ut som hämtad från en inredningstidning!
Det var et rikigt kap att hitta såna billiga beslag!
Nej, nu ska jag ut och dona lite på gården.
1 Maj hälsn. Mari.

2007-05-01 @ 11:37:20
URL: http://www.guldkantpalivet.blogspot.com
Postat av: Signe

Lotta: Jaa, den ser faktiskt ut som en stege! .. Valborg var helt okej! Hoppas den var bra för dig oxå i din nya soffa och schäslong! :) En riktigt trevlig present du fick! Kram

Aina: Va konstigt! Hur kan det bli så?! Jaa, det är så kul att fynda på loppis!..man vet aldrig vad man ska hitta. Ha en trevlig vecka du med! Kram

Karin: Jaa, man kan nog variera användningsområdet med "stegen"..Det är så kul när man kan använda nåt till olika saker. Har inte bestämt vad jag ska göra med tavelramen..ibland kan det vara fint att sätta upp bara ramen och sätta saker innanför ramen, på väggen. Valborg var helt okej! Hoppas du hade det bra! Kram :)

Hanna: Jaa, tack!..det är så kul att pyssla med sånt här! Tänk att få ha en gammal, shabby stuga att inreda med sånt här gammalt! :)

Eva Agnes: Jaa, jag blev jätteglad över mina fynd! Jag älskar oxå att gå på loppis!..och det är ju alltid trevligt när man kan köpa billigt! Kram :)

Ljuvligt hemma: Jaa, jag blir så glad när jag ser dom! :) Ha en fin vecka!

Stina: Jaa, det är kul med lite udda saker! Man blir verkligen sugen på loppis när man tittar runt hos folk! Ha en skön dag du med! Kram :)

Mari: Jaa. Visst passade de bra ihop?! Kotten är ju lite krackelerad oxå. "Stegen" ska väl egentligen inte stå i hallen men det blev bäst att fota där. De hade massor med vanliga glassnipor men det var den rosa jag föll för..till mitt rödrosa porslin.
Beslagen kommer alltid till användning! Va duktig du är som ska fixa på gården...jag borde kratta men det är såå kallt. Ha en skön dag! :)

2007-05-01 @ 14:12:51
URL: http://designe.blogg.se
Postat av: stina

Men du, så fina saker. Vilken bra idé! Puss Stina

2007-05-01 @ 15:17:46
URL: http://hemmapalandet.blogspot.com
Postat av: Anna

Men visst ska man köpa det man gillar, går alltid att hitta ett bra användningsområde för den hemma ju. :) Och killar och deras synpunkter ja, hehe. ;)

2007-05-01 @ 15:47:54
URL: http://lovethecountry.blogspot.com
Postat av: EVA

Wow vilka fina gamla fynd för så lite pengar !

KRAM EVA

2007-05-01 @ 15:56:10
URL: http://whiskyochchampagne.blogg.se
Postat av: Signe

Stina: Jaa..gillar det! Kram

Anna: Japp! Saker man gillar kan aldrig bli fel! Jag är van vid att min sambo inte gillar allt jag köper..så jag köper det ändå :)

Eva: Jaa, det var billigt! Fick hålla i mig för att inte köpa mer!..men de hade inte så mycket saker till försäljning...d kanske var tur! :)
Kram

2007-05-01 @ 18:51:51
URL: http://designe.blogg.se
Postat av: Tonje

så masse vakre fund du fant. Det er så morsomt med loppiser. Ha en fin dag=)

2007-05-01 @ 18:54:39
URL: http://interiorhuset.blogspot.com/
Postat av: Anna

Åååå vilka underbara fynd! Och vilka vackra bilder du tagit! Bakstycket till soffan är ju bara helt underbart! Passar ju jättebra att ha vackra kökshanddukar på, och matchar ju kotten helt perfekt! Förstår att du är nöjd:)

Den lilla rosa gräddsnipan är jättesöt. Påminner en hel del om en rosa nattljusstake jag har, också i pressglas!

De fina beslagen var ju verkligen ett toppenfynd! Jag har liknande beslag som de till höger, på ett stort linneskåp.

Ha en härlig kväll!
:)Anna

2007-05-01 @ 19:24:08
URL: http://annashuspalandet.blogspot.com/
Postat av: Lantlig charm

Hej och tack=) jag målar mina möbler med vanlig vit väggfärg från ica maxi, 2,5 liters hink för 129:-. Förut målade jag jämt med snickeri färg men det blev inge fint. Med vägg färgen blir det en matt yta som ser gammal ut. Blir det slitet så är det bara att måla på lite eller låta det vara och det ser ännu äldre ut. Jag målade krukorna med samma färg får se hur det blir när det kommer vatten på men jag får väl låta bli att stänka på krukorna kram

2007-05-01 @ 19:27:25
URL: http://lantligcharm.blogspot.com
Postat av: birgitta

Visst är det härligt när man gör riktigt fina fynd av saker som man verkligen gillar. JÄttefina beslag och superbilligt, kul med idéer som du har att använda saker till något annat än vad det var tänkt från början. Ja, jag har en ny logga och har inte du det också, eller är det så att jag lägger märke till det nu när jag själv har bytt. Kram och ha det så bra med loppisfynden.

2007-05-01 @ 19:28:38
URL: http://fridtid.blogspot.com
Postat av: Signe

Tonje: Jaa, det är så roligt! Älskar loppisar! Ha en fin kväll! :)

Anna: Jaa, ibland har man tur! Åh, du får visa din nattljusstake så jag (och fler) får se!
Det låter fint med beslagen på ett linneskåp!..nu ska jag bara hitta ett skåp eller byrå till beslagen..hehe.. Ha en skön kväll du med!..solen kom ju äntligen fram :)

Lantlig charm: Tack för tipset! Det var bra pris på färgen du köper!..inte dumt alls. Jag målar oftast med Mästarfinish..och det blir ju halvblankt men är ju bra om man det är en möbel som man behöver torka av. :) Kram

Birgitta: Jaa...att pyssla ihop saker är det roligaste jag vet! Min logga är kanske en månad gammal....
Ha en fortsatt bra vecka! Skönt m bara 3 arbetsdagar den här veckan..*låtsas att det är måndag imorgon* :) Kram

2007-05-01 @ 19:56:01
URL: http://designe.blogg.se
Postat av: Jenny

Vilka fina fynd du gjort! Jag gillar "stegen" jättemycket! Hoppas din första maj varit bra! KRAM

2007-05-01 @ 20:06:48
URL: http://jennyshemochharmoni.blogg.se
Postat av: Mita`s hjørne

så masse fint du har kjøpt, nei det er sant en kan ikke kjøpe alt - så noen ganger må en bare gå fra ting som en egentlig VIL ha...
Flott den som du hang håndklær på, vet ikke hva jeg skal kalle den - men superflott var den...

Ha en flott kveld...

2007-05-01 @ 20:22:39
URL: http://mita.sprayblogg.no
Postat av: Johanna

Oj vilka härliga fynd! Gillade oxå den där "sängramen" jättemycket!! Är själv ute efter nån gammal trästege att ställa blommor eller fina saker på. Kul med loppisar =)

/Johanna

2007-05-01 @ 20:33:21
URL: http://mysigalantligating.blogspot.com
Postat av: Anonym

Ja,jag säger då det....vilka fynd!! Jag gillar speciellt "stegen".Den var ju urhäftig.
Det blev jättesnyggt med handdukarna hängande på.
HA D! Kram!

2007-05-01 @ 21:42:28
URL: http://solkatterdammrtt.blogspot.com
Postat av: Lotten

Så fin den var - "stegen" för småtomtar som vill högt upp...;-) Beslagen och ramen var oxå fina.... härligt med fynd!

2007-05-01 @ 22:01:19
URL: http://ornnastet.blogspot.com
Postat av: Lime

Det äääär ju så svårt att låta bli... och är det dessutom lite billigt blir det ännu svårare :-) Ha dé!

2007-05-01 @ 23:19:20
URL: http://lantlivet.blogspot.com
Postat av: Josefine

Herregud vilka superfynd du har gjort gumman! :) Kramar!!

2007-05-01 @ 23:20:55
URL: http://josefine-carpediem.blogspot.com/
Postat av: Nettan

SUPERDUPER SNYGGA GREJER!
Du har verkligen fyndat tjejen...
Jag tycker att du gjort verkliga kap....
Jag gillar "stegen" skarpt! Smart av dig att hitta ett "användingsområde" för den, dessutom är den väldigt dekorativ... (som du anar så skulle ju jag aldrig kunna komma på nåt dyl.)

Ha en härlig vecka!

2007-05-01 @ 23:21:30
URL: http://nettans.blogg.se
Postat av: Anna

Oj, grattis till de fynden. gillade verkligen "stegen" eller vad man ska kalla den.

Kul!

Kram på dig!

2007-05-01 @ 23:41:51
URL: http://pelargoniuminredning.blogspot.com
Postat av: Signe

Jenny: Jaa, det var en skön dag! Det var kul å fynda lite! :) Kram

Mita: Jaa, ibland skulle man kunna köpa hur mycket som helst men man får hejda sig...men jag blev nöjd med mina saker. Ha en fin dag! :)

Johanna: Jaa, jag är nöjd. Håller med om att en riktig fin gammal stege skulle vara fin oxå att ställa blommor på tex. :)

Solkatten: Jaa, kul med loppis! Ibland är det kul att leta efter nåt speciellt men även att upptäcka saker som man inte visste att man behövde! :) Ha en bra dag!

Lotten: Jaa..hihi...Jag var lite orolig för att katten skulle vilja klättra där men hon nöjde sig med att nosa på den. :) Ha en bra dag!

Lime: Att det är ja...Men..det gäller ju att ha kontanter med sig när man går på loppis, jag brukar glömma det men nu blev d ju så billigt så d gick bra!:)

Josefine: Jaa..det var kul! :)

Nettan: Jaa..hihi..det var skojsigt å fynda!..förstod nästan att du inte skulle köpa den "sängramen"... ;) Ha en bra vecka du med! Kram

Anna: Tack!..jaa gillar den verkligen! Kram :)

2007-05-02 @ 09:03:18
URL: http://designe.blogg.se
Postat av: Terese

Men vilka fynd du gjort! Det är ju bara att grattulera!! Ramen var jättefin, sängramen, gräddsnipan och beslagen mä! Allt! Skoj skoj, verkar ju vara ett alldeles underbart ställe dessutom! /Terese

2007-05-02 @ 10:49:07
URL: http://www.bagateller.se/
Postat av: Linda

Vilka fynd! Gillar den fina sänggaveln/stegen!

2007-05-02 @ 12:46:07
Postat av: Clara

Många vackra fynd...visst är det kul med loppis och antikbodar!
kram

2007-05-02 @ 13:18:47
URL: http://claraslinneskap.blogspot.com
Postat av: Signe

Terese: Jaa, tack! Är jätteglad över dom! Jag älskar gamla hus..hade gärna velat fota där men vågade inte :)..tittade in till dig och såg att du fyndat oxå! Skoj! :)

Linda: Jaa...gillar den jättemycket! :)

Clara: Jaa, det är såå kul med loppis! Skulle vilja hitta nya (oupptäckta) loppisar med massor av fynd! Kram

2007-05-02 @ 15:36:32
URL: http://designe.blogg.se
Postat av: Sara

Sängramen var jättefin tillsammans med det andra. Personligt och romantiskt. Fint!

2007-05-02 @ 16:59:56
URL: http://www.micasa.blogg.se
Postat av: Nergårds-Emma

Åh, gräddsnipan är så söt att jag nästan dör! Sån måste få tag i någon gång!! Har aldrig sett något liknande förut.
"Stegen" var ju jättepraktiskt och charmig. Bra fynd!

2007-05-02 @ 22:44:22
URL: http://nergardsemma.blogg.se/
Postat av: majsan schabbychic

Det KALLAR JAG FYND......Va himla kul för dig hälsa mannen att vi alla anser att du gjort ett kanonfynd!!!!! Njut av det Ha det Gott Kram/Majsan

2007-05-03 @ 08:18:07
URL: http://majsanschabbychic.bogspot.com/
Postat av: Signe

Sara: Jaa, det var så kul att hitta! :)

Nergårds-Emma: Hihi...kan va för att den är rosa? *ler*...Jag föll för den därför, det fanns så många vanliga i glas men den här stack ut. Stegen kan man nog ha till lite av varje. :)

Majsan: Kul att du tycker det! HIhi...jag får visa honom alla kommentarer och så kan han läsa dom ett antal gånger så kanske han kommer på andra tankar *fniss* Jag ska njuuuta! Ha det bra du med! Kram

2007-05-03 @ 08:52:20
URL: http://designe.blogg.se
Postat av: Lotta

Ja, vi lär bli sminkade hela helgen kan jag tänka mig! Hon har kanske ett framtida yrke där!

Ha en härlig dag! Ska försöka krya på mig så gott det går!
kram Lotta

2007-05-03 @ 09:31:59
URL: http://mintryggavra.blogspot.com
Postat av: Signe

Lotta: Hihi..skojigt! Ha en bra dag du med! :) Kram

2007-05-03 @ 16:21:31
URL: http://designe.blogg.se
Postat av: Minna

Underbart! Vilka fynd! Jag vill också till loppis..

2007-05-04 @ 08:50:41
URL: http://blomsterverkstad.blogspot.com
Postat av: Signe

Minna: Jaa, visst är det underbart med loppis! och du har ju så mycket fina gamla saker i din blomsterverkstad! Ha en trevlig helg! :)

2007-05-04 @ 09:06:55
URL: http://designe.blogg.se
Postat av: Hannele

Fian fynd, den rosa kannan är ju hur söt som helst.

2007-05-10 @ 19:50:17
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Signe

Hannele: Visst är den söt! :)

2007-05-10 @ 22:19:45
URL: http://designe.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback