Auktionsfynd

Förra helgen var jag på auktion och det var nog den roligaste auktion jag nånsin varit på!
Auktionsutroparen slog väldigt snabbt med klubban så det gällde att va med så man hann ropa på det man ville ha.
Vädret var strålande och det var njutbart att endast sitta och titta på auktionen.
Sakerna och möblerna som skulle auktioneras ut stod inne i huset och auktionsutroparen och vi spekulanter utanför. Alla hade inte hunnit titta på visningen så ibland när möbler ropades ut så hade inte folk sett möbeln och blev då jättebillig. Det gäller ju att hänga på då. Jag hade ju inte heller hunnit kolla in alla sakerna innan jag satte mig på min stol. Jag vågade knappt gå på toa för att inte missa vissa saker..bad en arbetskompis att ropa åt mig ifall vissa saker skulle gå medan jag gick på dass. Ja just det..det var dass...fanns ingen toa.
Varför är jag så dumsnål på auktion. På den här auktionen fanns nästan inget som jag inte ville ha..det var riktigt bra kvalité på alla saker och möbler...men det är ju så mycket man vill ha och man kan ju inte ropa på allt.
Jag som brukar vela och bli lite nervös när jag vill ropa på nåt...inte den här gången...jag ropade hela tiden tyckte jag men gav mig alldeles för tidigt för jag blev snål på vissa saker...gissa om jag ångrar mig nu! Missade en helt underbar skål i glas på fot som gick för 280:- ...hittade sen en liknande för 400:- på loppis (som jag inte köpte för den var för dyr). Det var fler saker och möbler som jag snålade på och ångrade mig sen, tex. en liten kökssoffa som skulle passa på min balkong och 2 månbord som jag ville ha.
Ibland så var det ingen som gav nåt bud på vissa saker och då stod jag där som en fågelholk och kippade efter andan och sa inget...kom mig liksom inte för....dumt va?!..hade ju kunnat bli jättebilligt.. I alla fall så ropades ett skrivbord ut och ingen bjöd....när det blev paus frågade jag auktionsutroparen om han inte kunde ropa ut skrivbordet igen...Det kan jag väl..fick jag till svar och jag ropade in det...för 310:-!!! Köpte även 4 trädgårdsböcker för 40:-
Nu ska jag visa vad jag köpte och jag kan berätta att jag fick alltihop för sammanlagt 640:-!!

165819-984
Dessa två stolar som troligtvis kommer att bli vita så småningom.

165819-985
Tallrikshylla för 60 kr!!! som absolut ska bli vit så småningom!

165819-986
Bricka för 40 kr!

165819-987
Skrivbordet som just nu står nere i källaren i väntan på att få komma
till något rum. Hade egentligen inte behov av något skrivbord men det kommer säkert till användning.

165819-989165819-988
Detaljerna på skrivbordet påminner mycket om detaljerna på mitt köksbord.

165819-990
Underredet på skrivbordet är byggt av gamla margarinlådor.
Där står Pellerins Margarin Göteborg och det är stämplar med Lyon, Paris, Glasgow och London.

Kommentarer
Postat av: Stina

Hej på dig! Hoppas du har en riktigt skön sommar och att allt är bra med dig. Är ett tag sen sist nu ju! Har haft semester och knappt varit hemma ett dugg. Men nu är jag tillbaka på bloggen igen. =) Har saknat att titta in hos dig, så nu har jag njutit av alla underbara inlägg som du gjort sen sist. Härliga auktionsfynd. =) Hoppas man får se dem vitmålade och på plast sen. =) Ha det så bra. Kram på dej.

Postat av: Signe

Hej! Va kul att se dig och att du är ute på bloggen igen! Det var länge sen!..Roligt att du tittar in!Va skönt med semestern och det är ju bara sunt att vara utan blogg ett tag! :) Ha det så bra du med! Vi ses snart igen! Kram

2007-07-29 @ 19:06:03
URL: http://designe.blogg.se
Postat av: Jenny

Oj vilka fina fynd! Superfint allting! Jag gillar särskilt stolarna, såå fina! Ha en skön söndag! KRAM

2007-07-29 @ 19:19:47
URL: http://jennyshemochharmoni.blogg.se
Postat av: pernilla

vilka fina fynd! i love brickan!!!

2007-07-29 @ 20:26:44
URL: http://shoegal1981.blogg.se
Postat av: Anna

Men vilka fantastiska fynd! Stolarna är jättevackra, för att inte tala om skrivbordet! Verkligen jättefint! Och tallrikshyllan var jättesöt med vackra former och kommer att bli helt kanon som vit! Förstår att du måste vara jättenöjd! Var också på auktion igår men de hade ingenting där av intresse för mig. Hade ditt skrivbord ropats ut hade jag slagit till direkt!
Kram
:)Anna

2007-07-29 @ 20:30:49
URL: http://annashuspalandet.blogspot.com
Postat av: Lantlivsanette

Jaa du ..vad ska man säga...vilka jäkla fina fynd du gjort..jag sitter här framför skärmen o bara stirrar !!Ojj ojj vad jag önskar att jag hade varit där också..Lyckliga du..Kram Anette

2007-07-29 @ 20:31:57
URL: http://www.lantlif.blogspot.com
Postat av: Mari ( Guldkant på livet)

Men vilken auktion!!!
Himmel va jag blev sugen nu, år & dar sen jag var på nån!
Och just ett sånt skrivbord är ju JAG på jakt efter!!
Kanske jag får köpa det ; )
Såna jättefina stolar, verkliegen snygga och lättplacerade!
Fin bricka, en sån har jag exakt samma, har fått av svärmor, den brukar jag servera välkomst drinkar från om det är många gäster, så fint..oj så mycket fint du fick till ditt mysiga hem nu....
Mari.

2007-07-29 @ 20:55:03
URL: http://www.guldkantpalivet.blogspot.com
Postat av: Marie

Verkar ha varit en toppenauktion. Vilka fynd du har gjort!!
Ha en bra vecka.
Kram Marie

2007-07-29 @ 21:06:35
URL: http://vitaranunkler.blogspot.com
Postat av: Tilde

Oj såna fynd!!!
Allt är ju jättefint o så bra priser!
Får jag fråga var det finns såna bra auktioner?
Hos oss tycker jag det blir så dyrt....

2007-07-29 @ 22:08:03
Postat av: Johanna

Men gud vilka grejer!!! Och nu har du lyckats få dig en tallrikshylla oxå som jag vill ha =)
Det var många bra fynd det där!!
Kram Johanna

2007-07-29 @ 22:08:25
URL: http://mysigalantligating.blogspot.com
Postat av: Tilde

Oj såna fynd!!!
Allt är ju jättefint o så bra priser!
Får jag fråga var det finns såna bra auktioner?
Hos oss tycker jag det blir så dyrt....

2007-07-29 @ 22:10:13
Postat av: Karin A

Mmm där var ju massor utav fina saker! :) Härligt med en trevlig auktion. Jag har inte kommit iväg i år men vi får väl se framöver. Hade gärna kommit hem med ett skrivbord (har dock ett eget på gång :)) eller varför inte de fina stolarna du har hittat. Kram!

2007-07-29 @ 22:23:08
URL: http://www.uteochinne.blogspot.com
Postat av: Signe

Jenny: Tack! Jaa, ångrar bara att jag inte löste ett par andra stolar som liknade de jag köpte..hade passat bra ihop! Det har varit en avslappnad söndag, sista dagen på semestern! Kram :)
Pernilla: Visst var det! Kul att se dig! Hoppas du har/har haft en skön ledighet! :)
Anna: Visst var det!..och det fanns ännu bättre saker än de jag köpte oxå!!! Längtar tills tallrikshyllan är vit!...är inte längre säker på att jag vill måla stolarna..är lite fint slitna! Hoppsan vilken tur att vi inte var på samma auktion..då kanske inte skrivbordet varit mitt?! :) Kram
Lantlivsanette: Jag blev himla nöjd och hade gärna köpt mer om jag inte varit så dumsnål! När man åker på loppis är det ju mycket dyrare... Min sambo blir inte lika lycklig som mig över mina saker men han vänjer sig! :) Kram
Mari: Jaa, det var superkul!...måste åka på fler auktioner..kanske imorrn kväll! :) Nähä..är du ute efter ett sånt skrivbord??..Vad är ditt bud för skrivbordet?..första..andra..tredje?..nää, nu var du för sen..du hann inte! hihi...Kan tänka mig att det är fint att servera drinkar på den brickan! Nu kan jag oxå göra det! :)
Marie: Det var det verkligen! Det är såå roligt å fynda! :) Kram
Tilde: Jaa, det var verkligen kanonpriser!..ibland fattar man inte hur billigt det blir förrän utroparen slagit klubban!..Det kan bli dyrt här oxå...det är väldigt olika..Om det inte finns uppköpare ute så kan det bli bra priser! :)
Johanna: Jaa...jag har letat tallrikshylla ett tag oxå men har inte hittat någon förutom dyra (1300:-) hos nån nätbutik så nu slog jag till! Kram :)
Karin A: Jaa..Jag brukar tycka att det är kul bara att vara på en auktion och titta men det är ju klart roligare att köpa oxå! :) Låter spännande att du har ett skrivbord på gång! :) Kram

2007-07-29 @ 23:26:34
URL: http://designe.blogg.se
Postat av: madelene

...skulle oxå vilja varit där...!!
GRATTIS TILL ALLA FYND! Visst är det roligt när man lyckas "vinna" så många fina saker till bra pris!!
*kram* /madelene

2007-07-29 @ 23:45:29
URL: http://linneagarden.blogspot.com
Postat av: Skrotmaja

Grattis till alla fina inrop! Jag tror det bästa med semestern är just att kunna åka på dessa skådespel - för de är just vad de är! MÄnniskor får puls, säger och gör saker de (vi) i normala fall kanske inte skulle ha gjort...Du det där med toapaus det vet jag allt om. Jag brukar nästan svimma på hemvägen eftersom det är först då jag tar mig tid att hoppa ur bilen och kasta mig ned i ett dike... :) Jag har inte tid under själva auktionen. Det är hur jobbigt som helst! Jag tror att mina drömmars fynd skall klubbas JUST då... Sov gott!
/Mongot

2007-07-30 @ 00:25:27
URL: http://skrotmaja.blogspot.com
Postat av: Maria-Jag blommar

Jättefina auktionsfynd! Med mig är det så att jag tycker det är jätteroligt att se andras auktionsfynd, men lite som du när det kommer till kritan, ska man ropa eller inte och så blir man stressad och ger upp eller ropar inte alls för att man inte kan bestämma sig och så missar man något man får ågren för sedan. Så jag gillar auktioner, men gillar det samtidigt inte...Men du har ju varit JÄTTEDUKTIG som ropat till dig allt detta.
Roligt att bordet var snickrat av gamla lådor.

2007-07-30 @ 05:54:52
URL: http://jagblommar.blogspot.com
Postat av: Lotten

Vad fint skrivbordet var! Läckert med detaljerna undertill ;-) Stolarna var oxå fina.... Ha det bra, Kram Lotten!

2007-07-30 @ 09:13:19
URL: http://ornnastet.blogspot.com/
Postat av: Ljuvligt hemma

Ååååh så många fina ting du fyndat... jag blir så avis. Under veckans semester lyckades jag bara fynda ett plastfat för 20 spänn, men det är ju i alla fall bättre än ingenting :) Önskar dig en trevlig dag!

2007-07-30 @ 09:28:55
URL: http://ljuvligthemma.blogspot.com
Postat av: Mari ( Guldkant på livet)

Go morgon, denna nya sega dag... ; )
Sommaren känns väl slut för många i dag men snart vänjer man sig med jobb. Och höst. Det innebär mera levande ljus! ; )
Jag visar en av mina stolar i dag, hade glömt det!
Och förresten har jag satt de andra i köket, lätt inspirirad av dig ; )
Mari.

2007-07-30 @ 10:44:27
URL: http://www.guldkantpalivet.blogspot.com
Postat av: Nygammalt

Oj så mycket fint du har hittat. Det gäller att hänga med i svängarna, och det är lätt att vara efterklok sen. Men du skaffade ju dig en massa fina saker. Kram.

2007-07-30 @ 12:05:14
URL: http://nygammalt.blogspot.com/
Postat av: David Santos

Very good wor, thank you and have a good day

2007-07-30 @ 12:25:51
URL: http://sverdades.blogspot.com
Postat av: Smultronstället

Blir riktigt avis på dina fynd! Hoppas det är ok att jag lagt till dig i mina länkar-annars säg till! Ha en bra dag!

2007-07-30 @ 12:36:40
URL: http://smultrons.blogspot.com
Postat av: molly's heaven

oju, oj, oj SÅ mye fint!!! De stolene, og det skrivebordet var jo bare fantastisk:)
Gleder meg til å se det ferdig på plass;-)

2007-07-30 @ 14:28:19
URL: http://mollysheaven.sprayblogg.no/
Postat av: Nygammalt

Ja det är ju en smart idé, så slipper man ha dem liggandes på golvet. Nu är det dessutom riktigt bra pris på den! =)

2007-07-30 @ 15:07:18
URL: http://nygammalt.blogspot.com/
Postat av: sara

Vilka fynd. Tänk jag har aldrig varit på en auktion,men jag börjar bli mer och mer intresserad av loppis och gamla saker.

2007-07-30 @ 15:09:39
URL: http://www.micasa.blogg.se
Postat av: Eva Agnes

Däår fick du många fina saker för lite pengar. Grattis. Jättefina. Underredet som är gjort av margarinlådor är läckert.
Kramar Eva Agnes

2007-07-30 @ 18:34:23
URL: http://evascountry.blogspot.com
Postat av: Anonym

Fantastiska fynd. Skrivbordet var bara för vackert.
Kram

2007-07-30 @ 21:34:42
Postat av: Signe

Madelene: Tack! Är så glad att jag var på just DEN auktionen! Var på en annan ikväll som inte alls var särskilt bra..Det är ju jättekul som du säger när man lyckas VINNA sina saker..det är precis så det känns! :) Jättekul att du tittade in hit så jag hittade till din blogg oxå! Kram
Skrotmaja: Tack! Jag tycker precis som du att det är ett skådespel!..och det är verkligen en höjdpunkt på semestern! Hoppas på att få gå på nån fler auktion som får pulsen att höjas och lyckas fynda lite till! Ha det! Kram :)
Maria-Jag blommar: Tack!..Gillade verkligen att hitta margarinlådorna som den del i skrivbordet! :)..Jag tokropade ju på massor av saker men hade för låg gräns pengamässigt för att "vinna" tyvärr!..Bättre att satsa på några få saker man verkligen vill ha!..:) Kram
Lotten: Tack! Visst var det läckert med detaljerna under skrivbordet?! :) Kram
Ljuvligt hemma: Tack! Visst var det! Äsch, vilken otur du hade då!..du kanske hittar ett bättre ställe att fynda på innan sommaren är slut! Hoppas du haft en bra dag! Själv har jag jobbat min första dag efter semestern...zzzz...man blir trött! :)
Mari: Jaa, man är verkligen seg i huvet första dagen på jobbet efter semestern..:) Det känns verkligen höstigt..det har tokregnat här idag..solen kom på eftermiddan men det är ingen värme..Såg din stol som blev jättefin..vill de dom andra oxå!! *ber snällt*! :)
Nygammalt: Tack! Jaa, det dummaste man gör är när man inte går på visningen innan auktionen..är ju bra om man bestämmer sig för vilka saker man ska satsa på och verkligen försöka få!..men det blev ju rätt bra ändå! :)
David Santos: Thank you!
Smultronstället: Oj då! :) ..Du får absolut länka mig..det är bara roligt! Hoppas du haft en bra dag! :) Kram
Molly´s heaven: Tack, tack! Känns särskilt kul med stolarna för de är lite annorlunda.. Stolarna har hamnat på plats redan och ska nog inte måla dom ändå..kommer på bild senare! :)
Nygammalt: Jaa, just det..du menar korgen ja!..Det blir så stökigt att ha kuddarna på golvet när det är obäddat annars! :)
Sara: Tack! Ja du ser va man kan bli influerad via bloggarna! :) Jag har varit på auktioner sen många år...har alltid gillat sånt och gamla saker! :)
Eva Agnes: Tack! Visst fick jag mycket för pengarna..bara det blir man ju glad över! :) Kram
Tack någon?!..som glömt sitt namn! hihi :)

2007-07-30 @ 21:54:59
URL: http://designe.blogg.se
Postat av: Mia

Så utrolig masse fint du har kjøpt deg på auksjon da...
Og så billig!
Jeg kunne nok ha tenkt meg alt samen, jeg også...
Morsomt å lese berettningen din fra auksjonen (jeg som ikke er noe tess på auksjoner da...)

2007-07-30 @ 22:53:57
URL: http://miaslandliv.blogspot.com
Postat av: Anna

Vilka fynd - skrivbordet är jättevackert. Så där är jag med, grämer mig i flera dagar efter en auktion att jag är så dumsnål. Ångrar man sig sen så kan man ju lätt sälja det vidare. Vi får skärpa till oss!
Stort grattis iaf!
Kram

2007-07-31 @ 00:24:10
URL: http://pelargoniuminredning.blogspot.com
Postat av: signe

Mia: Visst var det?!..och billigt som sagt!.. Det är så roligt med auktioner! :)
Anna: Tack! Visst var det fynd?!..Ja, det har du rätt i..man kan ju faktiskt sälja på blocket om man köpt på sig för mycket! Kram:)

2007-07-31 @ 07:53:07
URL: http://designe.blogg.se
Postat av: Nygammalt

Ja man kan ju inte köpa allt man tycker är fint (även om man vill *hi hi*)! Kram.

2007-07-31 @ 10:16:19
Postat av: Nergårds-Emma

Men det var ju jättefina fynd, du kan ju vara riktigt riktigt nöjd! Och man kan ju som sagt inte köpa allt man tycker är fint.
Jag vågar aldrig gå på auktion. Var det en gång och fattade inte hur man skulle göra för att bjuda så vi åkte hem tomhänta :-) Jag får väl tuffa till mig och göra nya försök. Vill också hitta såna fina stolar!

2007-07-31 @ 12:03:00
URL: http://nergardsemma.blogg.se/
Postat av: Gammelgård

Hej! Tack för besöket i min blogg! Ochvad mycket fint du har! Ja, boden som du ser med gula dörrar är också vår, eller rättare sagt, det är ett stall... Har gjort ett inlägg om det också om du vill kolla...

2007-07-31 @ 12:37:35
URL: http://www.gammelgard.blogspot.com
Postat av: Tonje

Wow for noen nydelige funn du gjorde på auksjon.De stolene var bare sååå vakre....det detaljerte bordet er akkurat ett slikt jeg drømmer om.

2007-07-31 @ 13:55:29
URL: http://interiorhuset.blogspot.com/
Postat av: signe

Nygammalt: Nää tyvärr! :) Det finns alltför mycket man VILL
ha! :)
Nergårds-Emma: Visst var det?! Hihi..klart du vågar gå på auktion..det är bara att skrika priset och hänga med i budgivningen! :)
Gammelgård: Tack själv! Välkommen hit! :) Superfint stall..måste kolla mer på det! :)
Tonje: Visst var dom!?...Älskar bord med såna utsirade ben! :)

2007-07-31 @ 14:15:15
URL: http://designe.blogg.se
Postat av: Natalie

Åhh!
vilken fin bricka!
Give it to me!
hehe:P
Vore kul om du kunde kolla in min blogg!
Kommentera lite och skulle va bra att få några tips! (Är nybörjare)

2007-07-31 @ 14:28:37
URL: http://nattas.webblogg.se
Postat av: Nilla

Det låter ju onekligen ganska så kul det där med auktion! Man kanske skulle prova på det någon dag... :-)

2007-07-31 @ 16:27:03
URL: http://tankebubblor.blogg.se
Postat av: Mita`s hjørne

Kjempefine ting du har fått tak i... og til den prisen... supert...
Det skrivebordet var bare helt nydelig...
Ha en flott kveld...

2007-07-31 @ 19:12:00
URL: http://mita.sprayblogg.no
Postat av: Nya och gamla ting

Vilken underbat auktion det verkar ha varit! Måste ha varit spännande att när du inte hunnit kika på förhandsvisningen, man vet ju liksom inte vad som kommer. Kan komma något bättre kanske man tänker...
men du fann riktiga fynd. Älskar skrivbordet och stolarna. Kul kul, grattis!

2007-07-31 @ 21:49:20
URL: http://nyaogamlating.blogspot.com/
Postat av: Hanna

Hej HEj! vad kul med så många fynd. Jag förstår verkligen att du är nöjd. Kram kram

2007-07-31 @ 22:12:39
URL: http://lovinghulu,blogspot.com
Postat av: Anonym

WoW!
Vilka fynd och vilka bra priser.Nu när du är varm i kläderna,så vågar du nog lite mer nästa gång=)
Tyckte du gjorde bra köp!/Karin

2007-07-31 @ 22:55:32
URL: http://dagbokstankar.blogspot.com
Postat av: Signe

Natalie: Tack! Klart att jag tittar in! Kul med nya bloggar! Skoj att du hittade hit!:)
Nilla: Det är superkul!..särskilt om man gillar gamla saker! Prova! :)
Mita: Tack! Det var otroligt bra priser! Känns bra! Hoppas du haft en bra dag med! :)
Nya & Gamla ting: Tack, tack! Jaa, det var en riktigt bra auktion! Inga skräpgrejor utan man ville ha det mesta..till och med trasmattorna var fräscha! Hade knappt ro att kolla grejorna inne..var så rädd att jag skulle missa nåt ute...hörde när de började ropa ut månborden..då sprang jag genom lokalen och skrek hundrafemtio när jag kom ut på bron..hehe..Det var skoj! :)
Hanna: Hej du! Jaa, det var superkul! Kram på dig med! :)
Karin: Visst var det?!..jajamensan..nu vet jag vad jag vill ha...ska vara mer envis nästa gång! :)

2007-07-31 @ 23:06:35
URL: http://designe.blogg.se
Postat av: Ankan

Hejsan! Tack för dina fina ord om min blogg! Jag tipsar vidare:)
Stolarna du hade där var jättecharmiga! Jag hittade fyra stycken snarlika förra veckan på en återvinning utanför en lada, 60 kr styck skulle de ha. Jag gick in i ladan och kikade ett par minuter och när jag kom ut hade jag bestämt mig för att köpa dem...men någon hann före. Långnäsa alltså. Nu har jag lärt mig att slå till snabbare om något är intressant :) Ha en trevlig dag och kväll

2007-08-01 @ 22:52:59
URL: http://www.elinsstuga.blogspot.com
Postat av: Signe

Ankan: Hej! Varsågod!..det är du värd!! Visst var stolarna charmiga! Vilken himla otur du hade..att nån annan köpte dom mitt framför näsan på dig!..Man lär sig saker hela tiden när man är ute och fyndar! 60 kr var ju himla billigt! Ha en trevlig torsdag! :) Kram

2007-08-01 @ 23:36:19
URL: http://designe.blogg.se
Postat av: jessica

Vilka mysiga fynd du gjort, läckert skrivbord.
Ha en trevlig helg.

2007-08-24 @ 20:48:25
URL: http://country-dreams.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback